Den elektronisk baneguide virker

Udgivet af Anders Sigdal den

I denne uge spilles årets første ECCO Tour turnering på dansk grund, og når spillerne slår ud på Rømøs fine bane, så har de ikke en tyk baneguide i baglommen, men derimod deres mobiltelefon med og app’en GLFR som elektronisk baneguide. Som så mange gange før har ECCO Tour været nytænkende, og taget et stort skridt ind i den digitale tidsalder, og det bliver spændende at høre hvordan de professionelle oplever det at spille med en telefon i hånden frem for den faste papirudgave.

Jeg downloadede selv GLFR for et par uger siden, og har prøvet den on/off på forskellige runder, og forleden spillede jeg så 18 huller på hjemmebanen i Furesø, og havde stort set ved alle slag telefonen i hånden, og brugte GLFR som baneguide og afstandsbedømmer.

Og lad mig med det samme sige, at GLFR gør det, der står på pakken. Den virker upåklageligt. GPS’en er hurtig og præcis, og især de gange, hvor man er uden for fairway får man en afstand til green eller eget valgt landingsområde. Jeg er vant til at bruge kikkert, så det kan jeg også få på den måde, men i GLFR er der et overblik, som virkelig er brugbart.

 

Det er nemt, at indsætte en markering, så man fx kan se hvornår fairway ender i dogleg, og hvor langt man så har igen til green.

Det er også nemt at flytte ens sigtepunkt på skærmen, så man får hurtigt overblik over ens muligheder, det er ikke alle trykte baneguides, der kan klare det, og slet ikke ude fra fx rough eller et sted på fairway, der ikke er målt godt op. Jeg havde også stor glæde af at sætte ”flaget” på skærmen der hvor flaget stod på green (når jeg kunne se det), og dermed få en helt præcis afstand til hullet. Jeg efterprøvede med kikkert, og der var heldigvis ikke forskel på længderne.

Vi spillede to mand, og jeg førte for første gang scorekort for os begge. Det fungerede fint, og den lille feature med at ens samlede stablefordpoint hele tiden er synligt var både motiverende og frustrerende. Indrømmet jeg spillede skidt på for-ni, så var hurtigt bagefter min spillemakker.

Undervejs i runden fik jeg desuden opmålt et par doglegs, som jeg altid har været lidt i tvivl om længderne på. Hvor kan jeg skære hjørnet (og hvor kan jeg ikke), så GLFR er bestemt også brugbar på ens hjemmebane.

Så vidt det positive i en velfungerende app. Jeg er ikke solgt 100 procent til GLFR. Det irriterede mig fx, at jeg hele tiden skulle logge ind på min telefon. Bevares jeg kan sikkert slå det fra, men det at skulle logge ind hver gang og åbne app’en var noget bøvl, ligesom den spiste godt af batteriet, så man skal ikke afsted med for lidt strøm på mobilen. Vi spillede i solskin, men hvad gør man i regnvejr? Jeg tror de færreste står med deres telefoner ude, hvis der ikke er tørt. Og så en sidste, mere personlig, anke jeg har til elektroniske baneguides generelt.

Jeg har de sidste år forsøgt at holde telefonen i bag’en og bare nyde golfspillet uden forstyrrende elektronik. Nu ”tvinges” jeg til at kigge på telefonen en 30-40 gange undervejs på runden, og det skal jeg lige vænne mig til.

GLFR kan downloades via App Store eller Google Store.

Kategorier: Anmeldelse

1 Kommentar

2national · 22. juni 2022 kl. 16:14

1terrorist

Der er lukket for kommentarer.