Er der stadig brug for Pro-Am’s?

Udgivet af Anders Sigdal den

I denne uge spilles den traditionsrige AT&T Pebble Beach Pro-Am på på PGA Tour. Turneringen så dagens lys for første gang i 1938, og på nær et par år under anden verdenskrig, har der nu i 82 år været spillet en Pro-Am turnering i Californien i begyndelsen af kalenderåret.

Idéen med Pro-Am formatet var dengang at skabe øget interesse for golfturneringen, og få flere penge at spille om. Helt frem til midten af 1960’erne var der ikke mange tilskuere til de fleste golfturneringer, så her kunne skuespillere, musikere og andre kendisser trække et nyt publikum ud langs rebene, og få øget omtalen i de lokale medier. Siden kom først Arnold Palmer så Jack Nicklaus og alle de andre store spillere vi kender fra 1970’erne og frem til i dag. I dag er det måske lige omvendt med hvem, der tiltrækker hvem. Golfspillerne anno 2019 er megastjerner, og de største af dem multimillionærer, der hver eneste uge spiller om minimum 8-10 millioner kroner til vinderen på PGA Tour.

Siden Tiger Woods gjorde sit indtog på PGA Tour i slutningen af 1990’erne er pengepræmierne bare vokset og vokset, så det er ikke for pengenes skyld, at man fortsat spiller AT&T Pebble Beach Pro-Am, eller de andre Pro-Am’s vi kender fra USA eller Europatouren som Dunhill Links for eksempel.

Unik oplevelse for alle
Selvfølgelig genererer amatørerne en masse penge, som er en del af turneringens samlede økonomi, men uden dem ville der stadig stå en spiller med en million$ check søndag aften. Jeg er glad for der stadig spilles Pro-Am på allerhøjeste nivaeu. For amatørerne der er med får de en oplevelse for livet – selv på ECCO Tour er det et af årets højdepunkter, når finales spilles som Pro-Am – og for pro’erne får de mulighed for at prøve noget lidt andet end det de gør alle andre uger. Som Andreas Hartø fortalte i Chip In i denne uge, så er sjovt at møde nye mennesker, og snakke om noget andet end golf. Nogen har deres far, svigerfar, sponsor eller gode ven, og giver deres gæster en helt unik oplevelse som kun golf kan. Jeg kan ikke komme i tanke om nogen anden sport, hvor man kan spille med som amatør, mens de professionelle samtidig spiller om trofæ, penge og prestige.

Endelig er der tilskuerne – både dem på banen og foran skærmen. Vi får en sjov uge. Vi får set kendte footballspillere, skuerspillere, direktører, musikere og mange flere prøve kræfter med flere af verdens bedste golfbaner. Det er altid godt tv, og god lir for dem helt tæt på.

Jeg glæder mig i hvert fald til fire dages golf med hele 312 spillere fordelt på tre baner, selvom man som kommentator skal have tungen lige i munden og en hel del flere noter klar.

Sidste år vandt Ted Potter Jr. overraskende foran Dustin Johnson, Phil Mickelson, Jason Day og Chez Reavie. Jeg tror ikke på så stor en overraskelse i år, og mon ikke Day eller DJ er gode bud på en vinder.

Golf TV sender alle fire dage fra kl. 17.00 og Eurosport 2 sender torsdag og fredag fra 21.00 – midnat.

Kategorier: PGA Tour

1 Kommentar

1papyrus · 22. juni 2022 kl. 15:29

1informational

Der er lukket for kommentarer.