Young Guns rule the World

Udgivet af Anders Sigdal den

Det er en gammel skrøne, at man skal være lidt oppe i årene, og have masser af erfaring for at vinde en major. I går blev Patrick Reed den niende førstegangsvinder i de seneste ti majors. Og kigger vi alene på de sidste otte The Masters (siden 2011), så er Reed den syvende spiller, der vinder sin første major på Augusta National. De andre er Schwartzel, Bubba Watson, Adam Scott, Spieth, Willett og Garcia, hvis du skulle have glemt det. Et godt miks af unge og mere erfarne spillere, men altså med det til fælles, at de fik deres første major i april.

Reed var ikke på min shortlist inden Masters, da jeg bød på hvem jeg troede der ville vinde, men han viste, at hans det vi har set ham præstere i Ryder Cup bestemt ikke er noget han kun finder frem, når han spiller i rødt, hvidt og blåt. Reed holdt et jagende felt bag sig både lørdag og søndag, havde den smule held der ofte skal til at vinde, og så imponerede han mig søndag ved at holde sig front uden af spille sit bedste. Det er ofte det, der ender med en sejr, når man formår at holde sammen på scoren uden at spille forrygende hele vejen rundt på banen.

Se højdepunkter fra Reeds finalerunde.

Twenty-something
Lige nu indehaves golfens fire fineste trofæer af fire unge amerikanere. Reed og Koepka er begge 27, mens Spieth og Thomas er 24. Syv af de ti første på leaderboardet i går er i 20’erne, så myten om erfaring og rutine kan vel lægges i jorden.

Både og. Det der er sket de sidste 10-15 år, er at spillerne er meget bedre forberedt når de bliver professionelle. De skal ikke bruge et par år på at etablere sig, og derefter et par år på at rykke op i den liga af spillere, der kan vinde de allerstørste turneringer. Der kommer så mange talentfulde spillere ud på både PGA og European Tour i disse år, der alle kan spille med om de største sejre, næsten fra dag et. Tænk bare på Bryson DeChambeau, Jon Rahm eller Patrick Cantlay for at nævne et par stykker, der har tager springet fra verdensklasse amatør til verdensklasse pro.

Bredden på især PGA Tour har aldrig været bedre, så spillerne bliver uge efter uge testet i stærke felter, og det kræver sit at vinde på Touren. Også i en uge, hvor de allerstørste stjerner ikke er til start. Derfor er jeg ikke overrasket over, at vi ser så mange unge spillere hente majortitler i disse år, det kommer til at fortsætte, det er jeg ikke i tvivl om.

Inden jeg går helt over i den unge kløft, så lad mig lige minde om, at der i denne sæson har været fire vindere over 40 år i USA, så golf er stadig en sport, hvor man kan konkurrere og spille med om titler i 25-30 år. Men måske er tiden ved at rende fra de gamle når det gælder majors, Phil Mickelson er den seneste majorvinder over 40, da han vandt The Open i 2013.


1 Kommentar

1lethargic · 22. juni 2022 kl. 15:25

2transept

Der er lukket for kommentarer.